att tala ut

kan säga att jag känner mig väldigt skyldig till att ha köpt en bh på H&M idag, efter att ha sett Kalla Fakta, det klingar inte alls bra det där. men, eftersom att kedjan är så stor kommer det aldrig att ändras, vi kommer fortsätta att köpa kläder från h&m utan att ens ge en tanke åt dem som faktiskt gör dem. på urusla löner på 3kr/h. Tycker det är skrämmande att vi rika länder är så jävla själviska, så egoistiska och ska hela tiden ha det bästa och det nyaste. på alla plan. 
och jag tror inte ett dugg på att folk som sitter och kollar på FN-galor, rädda barnen-galor etc där de visar hur dåligt dem har det, förstår. verkligen förstår hur det är. 
det kan man bara göra om man varit där, irl och sett allt. 


Förstod först då jag varit i Kenya, sett allt det där hemska, allt de tvingas gå igenom men ändå glömmer man. för efter några månader tillbaka i sverige kommer allt klagande tillbaka, man glömmer hur vi har det för detta är ju det enda man är van vid. så därför ställer jag mig ibland frågan "Vad äre jag sysslar med egentligen?". för just denna resan, var den absolut bästa resan jag någonsin gjort, i hela mitt liv. men också den värsta/hemskaste. 
för, det jag sett. går inte att förklara. ni skulle inte förstå. och många är säkert inte intresserade för vi lever ju i Sverige, lilla landet lagom, där allt är bra, och vi är bara nöjda om vi får nyaste modet i vår garderob. vi skiter fullständigt i att folk svälter dagligen och att vi skulle kunna spara undan 50kr i månaden för att ge. vi struntar i allt. 

vi borde alla göra en sån resa. för att inse vilken otrolig skada vi egentligen gör. mot både människor och natur.

Kommentarer

Den här designen är en gratis design!
ammm.blogg.se .. har gjort den här designen.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se